Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" by Pontus Herin # eBook PDF Kindle ePub Free

I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra
  • Author : Pontus Herin
  • Release Date : January 02, 2008
  • Genre: Nonfiction,Books,Social Science,
  • Pages : * pages
  • Size : 2500 KB

Description

Ett Ă„r i TenstaFamiljen som bytte liv – innerstad mot betongförort

Ny lĂ€genhet, nya grannar, nytt dagis och nya rutiner. Familjen Herin bytte liv över en natt och resultatet har blivit en djupt fascinerande dagboksberĂ€ttelse om det segregerade Sverige och om vad som hĂ€nder nĂ€r en familj byter miljö helt.FĂ„gelvĂ€gen Ă€r det bara en mil mellan Tensta och Djursholm, men det Ă€r svĂ„rt att tĂ€nka sig tvĂ„ mer skilda vĂ€rldar. SĂ„ Ă€r Ă„tminstone klichĂ©bilden av de hĂ€r tvĂ„ Stockholmsförorterna. Journalisten Pontus Herin Ă€r 38 Ă„r, uppvuxen i fashionabla Djursholm och har i hela sitt vuxna liv bott i Stockholms innerstad. Driven av nyfikenhet och en vilja av att se nĂ„got annat hyrde de ut familjens bostadsrĂ€tt och skaffade hyreskontrakt i norrförorten Tensta. Han ville utmana sina ”typiskt svenska” fördomar om invandrare och förortsliv, om kriminalitet och misĂ€r. Och i Tensta hade han och familjen aldrig varit tidigare.De mötte ett förort som var mer segregerad Ă€n de kunnat drömma om, sonen var den ende svensken pĂ„ sin nya förskola. De mötte vĂ„ld och problem, men upplevde ocksĂ„ mycket generositet, vĂ€rme och en tro pĂ„ framtiden. Men projektet var inte konfliktfritt, dels pĂ„ grund av slitningar i familjen, dels med de nya grannarna och dels med somliga gamla vĂ€nners reaktioner, en del ville inte ens komma ut och hĂ€lsa pĂ„.Parallellt med upplevelserna i Tensta trĂ€ffade han mĂ€nniskor som kunde belysa segregationen i Sverige, hur lĂ„ngt den har gĂ„tt och vilka problem det leder till i form av en vĂ€xande kĂ€nsla av utanförskap, ökad religiös fundamentalism och kriminalitet.I ett av bokens mest dramatiska kapitel Ă„ker Pontus Herin till Frankrike för att skapa sig en egen bild av problemförorterna runt Paris. Hösten 2005 drabbades de hĂ€r ”gettona” av allvarliga kravaller varpĂ„ mĂ„nga svenska förstĂ„sigpĂ„are sa att det Ă€ven kan ske i Sverige. Men kan det verkligen det?Följ med pĂ„ hans resa och lĂ€s dagboken frĂ„n Tensta, humoristiskt, inkĂ€nnande och analyserande. En sorts varm Wallraff-undersökning i dagens Sverige. Med mĂ„nga drĂ„pliga situationer, ovĂ€ntade möten och skarpa iakttagelser.

"Det finns böcker som man fattar sĂ„dant tycke för frĂ„n första sidan att man blir en plĂ„ga för sin omgivning. Man lĂ€ser ideligen nĂ„gra rader högt, man tjatar om vilken underbar bok man lĂ€ser, man vill dela sin glĂ€dje, man vill att alla ska lĂ€sa den. En sĂ„dan bok Ă€r Pontus Herins I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra." Åsa Moberg, Helsingborgs dagblad

"Som personlig betraktelse Àr I Tensta och Djursholm kindpussar vi varandra otroligt skarp." Dagens nyheter

"En utomordentligt Àrlig, hederligt prövande och intressant skildring" Lena Andersson, Svenska Dagbladet

Författare:Pontus Herin, född 1968, har en bakgrund som ekonomijournalist pĂ„ bland annat AffĂ€rsvĂ€rlden, Veckans AffĂ€rer och SVT. Han Ă€r uppvuxen i Djursholm, 2006–2008 bodde han med sin familj i Tensta.


Download Books "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" PDF ePub Kindle